23 Tem 2019

Emin Enerji'den Kırşehir'e 80 Milyon Liralık Yatırım

Emin Grubu bünyesinde hizmet veren Emin Enerji, 80 milyon liralık yatırımla Kırşehir’e biyogaz tesisi kuracak.

Emin Enerji, Kırşehir’e bağlı Körpınar mevkiinde 19 bin metrekarelik alanda biyogaz tesisinin ilk adımlarını attı. Ocak 2020 tarihinde hizmete geçecek tesisin bilgilendirme toplantısının yapıldığı lansmana 
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Emin Enerji Genel Müdürü Ünal Bozalp ve ile STK temsilcileri katıldı.
Yapılan yatırımla ilgili konuşan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Kırşehir biyogaz tesisi ile bölgeye ilk etapta 40 milyon liralık yatırım yapılacağını, daha sonra kapasite artırımı ile gübre tesisi ve seracılık gibi ek tesisler yapılarak toplamda yatırım bedelinin 80 milyon liraya çıkacağını söyledi.
Emin Enerji Genel Müdürü Ünal Bozalp ise biyogaz tesisinin 3 MW gücünde olacağını,  bölgenin enerji kaynakları kullanılarak elektrik üretiminin yapılacağını, tesis tam kapasiteyle hizmete geçtiğinde yılda 24 milyon kilovatsaat elektrik üretiminin planlandığını söyledi. Bozalp, üretilecek enerji gücüyle yaklaşık 14 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanacağını ve aynı zamanda bölgeye önemli bir istihdam da sağlanmış olacağını sözlerine ekledi.
Toplantıya katılan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ise yaptığı konuşmada Emin Grup’a enerji konusunda bölgeye yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ederek yapılan yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

DİĞER HABERLER
Tüm Haberler
EMİN ÜSTÜN HOLDİNG
Genel Kurul Duyurusu
EMİNEVİM
Eminevim BDDK Lisansını Yeni Genel Müdürlük Binasında Karşıladı
EMİNEVİM
BDDK Lisansı ile 3. Nesil Finansman Modeli Devreye Alındı