23 Ara 2020

Eminevim Türkiye'nin Önde Gelen Sektörlerini Buluşturan Zirvede Yerini Aldı

Türkiye’nin önde gelen sektörlerinin buluştuğu Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları programında Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, program kapsamında düzenlenen Çevre ve Şehircilik panelinde 2021 hedeflerini anlattı. Açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı panelde konuşan Üstün, 2021’de yüzde 27 büyüme hedeflediklerini anlattı.
Eminevim Türkiye'nin Önde Gelen Sektörlerini Buluşturan Zirvede Yerini Aldı

Turkuvaz Medya Grubu’nun ev sahipliğinde düzenlenen ‘Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları’ Türkiye’nin önde gelen sektörlerini buluşturdu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin panellerde açılış konuşmalarını yaptığı programda gayrimenkul, turizm ve enerji gibi sektörlerinin önemli temsilcileri yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açılış konuşmasını yaptığı Çevre ve Şehircilik paneline katılan ve özellikle 2000’li yıllarda ivme kazanan konut sektörüne faizsiz Elbirliği Sistemi’nin sunduğu katkılardan bahseden Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, panelde bir konuşma gerçekleştirdi. Üstün, özellikle 2000’li yıllardan sonra yaşanan önemli gelişmelerle inşaat sektöründe iyi bir ivme yakalandığını kaydederek başta kredilerdeki yüksek faiz unsurlarının sektördeki istikrarı negatif yönde etkilediğini ancak faiz problemine karşı geliştirilen faizsiz Elbirliği Sistemi’nin bu istikrarın korunmasında sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti.
 
Faizin aldığı payı yeniden ekonomiye kazandırıyoruz
Araç ve konut pazarında Eminevim ile 30 yıldır faizsiz çözümler sunduklarını ifade eden Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, konut sahibi olmak isteyen özellikle dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmeleri için faizin oluşturduğu yükü kaldırarak bir maliyet avantajı sağladıklarını söyledi. Bu vesileyle faizin ekonomiden aldığı payın yeniden ülke ekonomisine kazandırılmasında da önemli bir rol oynadıklarını belirten Üstün, şöyle konuştu: “Eminevim ile 30 yıldır araç ve konut pazarında güvenle uyguladığımız faizsiz Elbirliği Sistemi, insanlara kendi imkânlarına uygun bir formül sunulduğunda aslında nasıl daha kolay ev sahibi olabileceklerini ortaya koyuyor. Katılımcılığı ve paylaşımcılığı esas alan Elbirliği Sistemi, mevcut finansal araçlar arasında, hem sunduğu düşük maliyet avantajı hem de faizsiz olması nedeniyle önemli bir finansal alternatif haline geldi. Yılda ekonomiye 4 milyar TL katkı sunan ve faizin aldığı payı ekonomiye yeniden kazandıran bu model sayesinde de bugüne kadar 175 bini aşkın insan, evine ve aracına kavuştu. 175 bin insanın her birini bir aile üyesi olduğunu düşündüğümüzde bugüne kadar toplamda 1 milyonu aşkın insanın hayatına doğrudan dokunmuş olduk.”
 
2021’de 200 bininci teslimatı gerçekleştireceğiz
Panelde pandemi ile geçen 2020 yılını değerlendirerek 2021 hedeflerini anlatan Üstün, şunları söyledi:” Dünyada pek çok sektörün olumsuz etkilendiği pandemi dönemini geleceğe dönük doğru bir planlama yaparak iyi yönettik ve Elbirliği Sistemi bu süreçte faaliyetlerine başarıyla işlemeye devam etti. İnsanlar pandemi gibi sıra dışı bir dönemde dahi sisteme güvenerek ev ve araç sahibi olmak için başvurularda bulunmayı sürdürdü. Aynı şekilde aylar öncesinden teslimat tarihleri planlanmış müşterilerimiz de günü geldiğinde sorunsuz bir şekilde teslimatlarını alarak ev ve aracına kavuştu. Rakamsal olarak baktığımızda hedeflediğimiz başvuru sayısına ulaştığımız 2020 yılında Aralık ayı ile birlikte 23 bine yakın teslimat gerçekleştirmiş olacağız. Bu yılki teslimatlarımızı da 2019 yılına oranla yüzde 10 artırmış oluyoruz. Yaptığımız araç ve konut teslimatlarıyla da ülkemizin ekonomisine bir yılda 4 milyar TL’lik bir katkı sunmuş olacağız. Hedeflerimizi ve stratejilerimizi belirlediğimiz 2021 yılında da faizsiz Elbirliği Sistemi ile daha avantajlı çözümler sunmaya devam ederek 200 bininci teslimatı gerçekleştirmeyi ve ülke ekonomisine de 4.7 milyar TL’lik bir katkı sunmayı hedefliyoruz.”
 

DİĞER HABERLER
Tüm Haberler
EMİN ÜSTÜN HOLDİNG
Genel Kurul Duyurusu
EMİNEVİM
Eminevim BDDK Lisansını Yeni Genel Müdürlük Binasında Karşıladı
EMİNEVİM
BDDK Lisansı ile 3. Nesil Finansman Modeli Devreye Alındı