12 Mar 2021

Eminevim 300 Milyon TL Sermaye Gücüyle Uyum Sürecine Hazır

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve şirketlere 100 milyon TL sermaye şartı getiren Tasarruf Finansman Kanunu’nun altı aylık uyum sürecine Eminevim 300 milyon TL sermaye gücüyle hazır oluğunu açıkladı.
Eminevim 300 Milyon TL Sermaye Gücüyle Uyum Sürecine Hazır

Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşan Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’yla şirketlerin başvuru ve uyum süreci başladı. Şirketlerin kuruluş ve çalışma esasları ile finansman sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler içeren kanunla bazı yükümlülüklerin yanında 100 milyon TL’lik sermaye şartı da getirildi. Getirilen sermaye şartına ilişkin açıklamalarda bulunan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, 40’ı aşkın firmanın faaliyette olduğu sektörde 100 milyon TL’lik sermaye şartını şuan karşılayabilen tek firmanın Eminevim olduğunu vurgulayarak şirketin sermaye gücünün 300 milyon TL olduğunu açıkladı. Yasayla birlikte başlayacak uyum sürecine en hazır firma olduklarını ifade eden Üstün, “Şirketlere tanınan altı aylık uyum sürecine Eminevim olarak bugüne kadarki 30 yıllık sürede edindiğimiz bilgi, deneyim ve tecrübelerimizle kurucusu olduğumuz sektörün en hazır firmasıyız. Tasarruf finansman şirketlerine getirilen 100 milyon liralık asgari sermaye tutarını da 300 milyon TL’lik sermaye gücüyle karşılayabilen tek firma konumundayız. Yaptığımız tüm bu hazırlıklarla kurucusu ve lideri olduğumuz sektörü yasayla birlikte daha iyi noktalara taşımaya ve ülkemizin ekonomisine güç katmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yasa 30 yıllık bir emeğin ürünü
TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak 4 Mart 2021 tarihinde kabul edilen yasanın, uzun yıllara dayanan bir emeğin ürünü olduğunu belirten Üstün, açıklamalarına şöyle devam etti: “ Faizsiz sistemin temelleri 1991 yılında merhum A. Emin Üstün tarafından atıldı ve yine yasal bir zemine oturtulması için A. Emin Üstün büyük çabalar sarf etti. Bugün geldiğimiz noktada 30 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüşmesinden ve şirket olarak burada önemli bir pay sahibi olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. 300 milyon liralık sermaye gücümüzün yanı sıra kurumsal yapı, risk yönetimi ve bilgi teknolojileri altyapımızı güçlendirerek her anlamda hazırlıklarımızı tamamlamış bir şirket olarak başlayacak yeni dönemde de sektöre öncülük etmeyi sürdüreceğiz.”


***


EMİNEVİM Hakkında

Temelleri 1991 yılında atılan Emin Grup’un bünyesinde kurulan Eminevim, Türkiye’de 128 şube ve 2 binden fazla çalışanıyla hizmet vermektedir. Mucidi olduğu faizsiz Elbirliği Sistemi ile kişileri bütçelerine uygun taksitlerle istedikleri şehirden beğendiği ev veya aracı faizsiz alabilme imkanı sunarak Türkiye’de ev ve araç sahibi olmak isteyen kişilerin uğrayacağı ilk adres haline gelmiştir. Emin Grup bünyesinde 30 yıllık bir köklü bir geçmişle hizmet veren Eminevim, bugüne kadar 180 binden fazla kişiyi faizsiz ev ve araç sahibi yapmıştır.

Türkiye’nin 81 ilinde tapu teslim eden ilk özel kurum olma unvanını elinde bulunduran Eminevim, her ay yaklaşık 2 bin 500 kişiyi ev ve araç sahibi yapmaktadır. Yapılan teslimatlarla ülke ekonomisine de ayda 350 milyon TL düzeyinde ekonomik katkı sağlamaktadır.

Her ölçekte tasarrufu bir araya getiren Elbirliği Sistemi ile gayrimenkul ve araç pazarında kurumsal ve şeffaf bir yaklaşımla müşterilerine hizmet veren Eminevim, yaptığı teslimatlarla 1 milyon kişinin hayatına dokunmayı başarmıştır. Eminevim, bugün de hizmetlerini kesintisiz sürdürdüğü faizsiz Elbirliği Sistemi ile yüz binlerce kişinin ihtiyaçlarını, her gelir grubuna göre sunulan faizsiz çözümlerle karşılamaya devam etmektedir.

DİĞER HABERLER
Tüm Haberler
EMİN ÜSTÜN HOLDİNG
Genel Kurul Duyurusu
EMİNEVİM
Eminevim BDDK Lisansını Yeni Genel Müdürlük Binasında Karşıladı
EMİNEVİM
BDDK Lisansı ile 3. Nesil Finansman Modeli Devreye Alındı